fredag den 26. oktober 2018

At finde sin egen tøjstil

Da jeg var teenager syede jeg mit eget tøj og ville gerne være tøjdesigner. Jeg startede med at tilskære tøj og gå på tegneskole fordi jeg ville være designer. I dag bruges jeg bla. af textilskolen og de siger jeg har et stort talent for design. Det har jeg nok også.

Jeg synes at det er ethvert menneskes ret at vælge sit eget tøj. Jeg kan ikke se hvorfor vi absolut skal gå nærmest ens klædt. Jeg synes at det vigtigste må være at vi går i noget tøj der klæder os. Ikke om det nødvendigvis er mode. Jeg synes at det er ethvert menneskes ret at lave sin egen mode. Både mand og kvinde og barn.

Selv bruger jeg meget farverne og mønstrene fra naturen. Jeg er glad for naturen og har et nært forhold til naturen. Jeg færdes meget i naturen. Når jeg går i leopardplettet tøj er det fordi det viser en side af mig selv - naturkvinden - i mig. Jeg går ikke med olivengrøn for det er for meget en uniformsfarve sammen med marineblå så det sker sjældent. Jeg føler mig ikke tilpas i uniformer og vil helst have mit eget personlige tøj på.

Jeg synes at naturen er en meget bedre designer end de mennesker der laver mønstre. Leopard, zebra, sneleopard, hjort, ulv og sne ja bare for at nævne nogle af de smukke mønstre naturen har skabt. Carmoflage er jo også menneskeskabt natur men det er lige som olivengrøn lidt belastet af at være brugt af militæret. Og grøn leopart anses som carmoflage så det er sjældent jeg har den kjole på.

Lys blå og pink og rød stammer fra blomsterverdenen og himmelen og er derfor også et stykke natur. Så når jeg tager leopardbukser og lys blå bluse på så er det "himmelen og jorden" på en gang. Jeg synes selv at når man sammensætter leopard med en stærk farve så får leoparden et løft og bliver noget mere delikat som ikke tilhører samfundets bund som det også kan være.

Blå og leopard er mine farver og jeg går i dem som jeg har lyst. Alle vi mennesker er jo personlige individer og må gå klædt nøjagtigt som vi har lyst til. Jeg synes at alle mennesker skulle finde deres egen personlige tøjstil - der klæder dem.

Og tænk så kan det måske en dag være jer selv hvor ekspedienterne i butikkerne kommer ilende til for at spørge "Lotte synes du om vores farver? Du er jo med til at skabe moden". Og "ja" sagde jeg "Ligenu er der en meget fin grøn som jeg gerne vil have noget af. Jeg synes at knaldrød er lidt for belastet af jul. Men der findes mange andre røde farver der klæder mig meget bedre. Knaldrød er en pæn farve men jeg får ikke gået med den. Jeg skal være i et særligt humør for at gå med den kan man sige og den klæder mig ikke så godt".