fredag den 26. oktober 2018

Kan planter tale?

Jeg så en udsendelse forleden dag i tv. Den handlede om hvorvidt planter er væsner der kan tænke, føle og tale. Det var meget interessant syntes jeg fordi folk altid har grinet af mig fordi jeg mener at mine planter taler til mig når jeg har vandet dem. Jeg taler også selv til mine planter som om de var mine børn når jeg drager omsorg for dem. Folk griner af mig ikke mindst de kristne fordi det er der også "alternative" der tror. Jeg er sikker på at det kan de fornemme. De ved hvem der er god ved dem og giver dem vand og gødning.

Da jeg rejste i Indien som ung havde man et helt andet forhold til planter. Man lavede videnskabelige forsøg for at bevise de kunne høre, føle og tale. Her i Danmark grinede man. Derfor var det interessant at videnskabsmænd med kort hår og lyseblå skjorter viste sine forsøg på skærmen fra laboratorier rundt om i verden bla. Israel og København og fortalte at de kunne få planterne til at tale og kunne oversætte det til menneskesprog. Via elektroder på planten kunne de tale og sige lyde.

Min ene plante har lidt i nogen tid. Et rør den vokser op ad var gået løs i potten og uden det rør hvorfra den bla. henter sit vand var det som om jeg ikke mere kunne vande den på en god måde. At omplante en plante med rør er lidt for svært syntes jeg. Så jeg bar den efterhånden meget store plante med lange arme ud over det hele ned til en blomsterbutik og bad hende om at plante den om. Små 50 kr blev det. Efter en halv time kom jeg efter mit plantebarn og sagde pænt "Tak fra os" fordi hun havde draget kærlig omsorg for planten. "Det har du også gjort" sagde hun og du siger os. "Du smed den ikke ud du bar den herned. Andre ville bare købe en ny. Men din plante er også blevet meget stor. Du holder af den plante". Jeg har fået den af min dengang åndelige fader René. Han fik den af min første frikirke. Nu er den min - et minde.

Jeg købte også 2 orkideer og så tog jeg tilbage til mit hjem. Nu så jeg at alle mine planter trængte til en kærlig hånd. Så jeg vandede alle planterne. Så stod jeg i stuen endnu engang og følte den fornemmelse det er at planterne er glade for deres vand og viser taknemmelighed.

Og tænk det var som om de sagde: "Lotte vi er stolte af at være dine. Du fortjener os fordi du forstår en plante er et levende væsen. Den ene plante var syg og du bar den til hjælp og den kom hel hjem. Du vander os og snakker til os så vi vil gerne være her hos dig. Vi gror så smukt og hurtigt vi kan fordi det glæder dig." Tænk det sagde de indeni mit hovede da jeg lyttede til dem. De klukkede af glæde...