søndag den 4. november 2018

BKF og black søndag

I går aftes var jeg til generalforsamling i billedkunstnernes fagforening BKF. Det foregik fredeligt og slutter altid af med at vi spiser sammen - en fest. Og der er fest og farver når billedkunstnerne mødes om billedkunsten. Jeg kom til at sidde til bords med 2 unge lige nyuddannede kvindelige kunstnere. De var virkeligt søde og vi fik talt om mange ting. Der har i Politiken været omtalt en sag om sexuelle krænkelser på kunstakademiet og det fyldte meget i alles bevidsthed. Jeg sagde til dem at det nok alt sammen er sandt fordi jeg har selv været ude for mindst 5 tilsvarende episoder. Den sidste med håndværkerne i mit hus, den onde håndværker og min "sommerven". Det handler min anden blog om simpelthen fordi mange ting skete imens den blev skrevet. Nu mangler bare slutningen at blive færdig. Jeg er i gang.

Jeg fik også talt med lederen Karina Meedom for region Skagen som anbefalede et udstillingssted til kunstnergruppen "Det NØGNE menneske". Ved middagen fik jeg fint besøg af Søren Hagen og Bent Hedeby som jeg også talte godt med sidste år ved generalforsamlingen. Jeg synes at denne generalforsamling både her i BKF og kvindelige kunstneres samfund er en del af mit arbejde og jeg kommer så tit jeg kan. Det skaber kontakter og udvider horisonter i kunstkredse at møde op her. Man møder kunstnere fx. fra Jylland man ikke ser så tit.

Jeg fik også mødt andre kunstnere som Dorthe Jacobsen og Renate Borgen som jeg kender bedre og har udstillet med. Jeg fik også hilst på advokaten og personalet i BKF der som altid er virkeligt søde og vidende. Bagefter tog jeg metroen fra Cristianshavn til Vanløse fordi jeg skulle male model søndag og indramme billeder. På vej hjem købte jeg nogle stykker and, kartofler og gulerødder så vi kan holde juleafslutning i atelieret senere på måneden.

Men festen havde åbenbart været lidt vild for jeg kunne ikke sove. Min model kom i dag men jeg var uoplagt og vi skiltes hurtigt igen. I stedet kørte han mig hjem på Østerbro - det er søndag og der er ikke så meget trafik i gaderne. Jeg må nok indse at fest 2 dage i træk er nok til mig så trænger jeg til fridag.

Det "tunge i hovedet" er efterhånden lettet men jeg må nok indse at malerierne får en lille pause fordi der er andre ting der skal gøres fx. kommer vinduespudseren i morgen og på torsdag skal jeg på landet. Jeg skal også se at få indramningen færdig. Det er også sundt for billederne at hvile så jeg kan se på dem igen med friske øjne senere.