fredag den 28. december 2018

Mine egne muser

Jeg er en kvindelig kunstner så de muser jeg har haft er mænd. Mine mandlige muser har alle været meget fachiogneret af min kunst med nøgne mennesker.  Det er sket at de er startet ganske uskyldigt og anonymt som nøgenmodel i mit atelier. Andre er mine kærester der træder til som model som noget naturligt i forholdet. Når man bliver en muse betyder det at musen har meget store interesser i kunstneren og hendes kunst. Han fashiogneres af at være hendes hjælper og model og bidrager også på anden vis til kunstnerens virke. Han bidrager til kunsten alt efter evne og resourcer. En muse soler sig på en måde i kunstnerens kunst.

Min første ægtemand stod model for mig med sin guitar. Han underholdte på sin guitar til mine ferniseringer og receptioner. Han udviklede sig til at blive en rigtig skrap kunstkritiker af min kunst som jeg kunne benytte. Jeg gav ham stor tillid. Han styrede økonomien. Han var aldrig jaloux og tillod sin kunstner i at bruge alle slags modeller. Min eksmand bidrog på en måde økonomisk da vi delte husholdningen og indtægterne også da jeg var ukendt og uden uddannelse. Hans holdning til kvinder var at hun kommer med nogle evner og han kommer med nogle evner og så gælder det om at udnytte disse sammen.

Min nuværende muse stod model for mig i mit atelier. Han vil gerne bidrage til det nøgne menneske på sin måde. Han sætter en ære i at være min model og er ikke jaloux og tillader alle slags andre modeller. Han bidrager med det han har og her betyder det at han bidrager til min kunst og min husholdning økonomisk. Han kører min kunst til og fra udstillinger og står frem ved mine ferniseringer. Min nuværende muse har tid og lyst til at støtte sin kunstner. Det er en sjov fritidsinteresse for ham. Min muse tager med som model når jeg rejser til en legatbolig. Han følger med i min blog. Han kan lide at blive eksponeret af mig både som kunstner og forfatter. Han bliver på en måde kendt gennem mig. Min nuværende muse kan godt lide en stærk kvinde med girlpower og ser mand og kvinde som lige. Han er kristen.

Jeg har som kvinde aldrig været ude for at mine muser var kvinder. Fachignationen sker de 2 køn imellem. Som kunstner ender det tit med at man bliver gift med sin muse som en naturlig konsekvens af når et andet menneske har så stor tiltro, interesse og fællesskab med sin kunstnerinde. Musen vil en det så godt at han ikke er til at stå for.

En muse er ikke underdanig men har interessefælleskab med kunstneren. Kunstneren og musen hygger sig med hinandens hobbyer og selskab og bruger meget fælles tid sammen om kunsten.

Andre kunstarter har også muser musikken fx. men der kaldes musen bare noget andet. Muse bruges til kunstnere og forfattere.