torsdag den 20. december 2018

Sidste sygedag og Julen nærmer sig

Nu har jeg været syg i 5 dage. I morgen har jeg planer om at forlade lejligheden idet jeg har haft det rigtig godt hele dagen. Min forfattermodel har ringet og sagt han holder juleferie så vi ses ikke før efter jul.

Min kæreste og jeg skal hygge sammen i julen. Jeg skal ud til ham i morgen i Nordsjælland og så synes jeg vi skal være hos mig søndag så vi kan tænde adventsstagen. Det er meningen at vi skal male i julen men vi skal også i Holte Kirke. Jeg vil i det hele taget gå lidt i kirke her i julen.

Der er den store forskel på julen i Folkekirken og Frikirkerne at Folkekirken gør meget mere ud af julen. Pinsekirken gør meget ud af Pinsen. Og de andre kirker har nok også deres specielle skriftsted der betyder noget for dem. Herhjemme er folkekirken statsstøttet og derfor følger vores kalender folkekirken her i julen. For dem er 1 advent starten på året.  For folkekirken begynder julen med en ventetid 1 advent.  Vi venter som den vordende moder på at Jesusbarnet bliver født. Mørk lilla er brudens farve i Folkekirken. Derfor pyntes kirkerne i denne farve.

Mange har den tradition at de går i kirke selve juleaften. Det får jeg lidt svært ved da jeg skal lave flæskestegen og maden sammen med Gerda og Lars og det er langt fra en kirke. Men jeg har en aftale med lars om at vi går i kirke 2 juledag. Jeg tror også jeg går i kirke selv på 1 juledag hvor jeg er alene.